Tasarimforum.net

Akıtma (Krep) Nasıl Yapılır?

Akıtma (Krep) Nasıl Yapılır?

Kahvaltı sofralarınız için incecik ve yumuşacık akıtma (krep) yapmak isterseniz bu tarifi kaçırmayın.

Aşağıdaki akıtma malzemeleri ile yaklaşık 10 adet krep çıkıyor. Kreplerinizi isterseniz peynir, reçel, çikolata vs. ile servis yapabilirsiniz.

Şimdi akıtma tarifi için gerekli malzemelerimize göz atalım ve yapımına geçelim.

Akıtma Malzemeleri Nelerdir?

2 adet yumurta

1 su bardağı su

1 su bardağı süt

Yaklaşık 1, 5 su bardağı un

Çay kaşığının ucuyla karbonat

1 dolu çay kaşığı tuz (Reçel veya çikolatayla yiyecekseniz tuzu az koyun)

Tavaya sürmek için;

Sıvı yağ

Akıtma Tarifi

Yumurta, su ve sütü karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Karbonatı da ekleyip karıştırın.

Akışkan bir hamur olacak, yani tavaya döktüğünüzde kolayca yayılması lazım.

En son tuzunu ekleyip karıştırın.. Tavayı ısıtın ve ateşi orta ayara getirin.

Hamurdan kepçeyle alıp tavaya dökün ve hızlı hareketlerle tavayı çevirip hamuru yayın. Kenarlarını hafifçe yağlayın.

Krepin kenarları kalkmaya başlayınca diğer tarafını çevirin ve aynı şekilde pişirin.

Bütün krepleri bu şekilde hazırlayın. İsteğe göre reçel, çikolata vs. ile servis yapabilirsiniz.

Bu enfes akıtma tarifi ve çok daha fazla yemek tarifi için instagram.com/mutfak_a_s_k hesabını takip etmeyi unutmayalım.

Facebook Comments
Paylaşarak Destek Ver
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ