Tasarimforum.net

Alinazik Tarifi

Alinazik Tarifi

Alinazik Tarifi İçin Malzemeler

1 diş sarımsak

1 tane soğan

500 gram kuşbaşı et (küçük doğranmış)

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay bardağı su

Patlıcanlı karışım için

5 adet patlıcan

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı tuz

1 kase yoğurt

3 diş sarımsak

Pişirme Önerisi

Kuşbaşı etin suyunu çekmesi için mutlaka kısık ateşte pişirelim.

Alinazik Tarifi Nasıl Yapılır?

500 gram kuşbaşı eti yıkıyoruz ve bir tencereye alıyoruz. Kendi suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.

Piştikten sonra üzerine 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 tane yemeklik doğranmış soğanı ilave edip kavuruyoruz. Üzerine 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 çay bardağı su koyup, yoğunlaşana kadar pişiriyoruz.

5 tane patlıcanı közleyip kabuklarını ayıklıyoruz ve bir çatal yardımıyla eziyoruz. İçerisine 3 diş ezilmiş sarımsak, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 kase yoğurt döküp hepsini karıştırıyoruz.

Servis yaparken önce yoğurtlu patlıcan karışımını tabağımıza alıyoruz. Ortasını çukurlaştırıp, hazırladığınız etleri de üzerine yerleştiriyoruz. Etlerin suyunu da ilave ediyoruz. Afiyet olsun.

Facebook Comments

Paylaşarak Destek Ver
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ