Tasarimforum.net

Baklava Yufkasıyla Çıtır Börek Tarifi

Baklava Yufkasıyla Çıtır Börek Tarifi

Malzemeler

1 paket baklavalık yufka(44 adet)

Bardak ölçüsü (200 ml )

1 su bardağı süt

1 su bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ

2 tane yumurta

İç harcı için

Peynir veya çökelek

Bir tutam maydanoz

Üzeri için

Çörek otu ve susam

Yapılışı
Öncelikle sosumuzu hazırlamakla başlıyoruz yumurtaları sütü yoğurdu ve yağı bir kaseye alıyoruz Çırpma teliyle güzelce çırpıyoruz .Hazır ediyoruz.Baklavalık yufkalarımızdan ilk iki tanesini masasımızın üzerine seriyoruz. üzerine iki yemek kaşığı sosumuzdan gezdirip fırça yardımıyla her yerine eşit miktarda sürüyoruz.
üzerine bir tane daha yufka koyup tekrar sosumuzdan gezdirip fırça yardımıyla her yerine sürüyoruz. 5 kat yufka olacak şekilde aynı işlemi uyguluyoruz.İlk yufkaya sos sürmüyoruz .İkinciden itibaren sos sürüyoruz.Sonuncu yufkamızında üzerine sos sürdükten sonra baş kısmına gelecek şekilde peynirli maydanozlu karışımımızdan koyuyoruz .Çok sıkmadan rulo şeklinde sarıyoruz. 4 eşit parçaya kesiyoruz yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştiriyoruz.Aynı işlemi bütün yufkalarımıza uyguluyoruz .Kalan sosumuza iki yemek kaşığı kadar yoğurt ekleyip güzelce çırpıyoruz.Yufkalarımızın üzerine sürüyoruz.Üzerlerine çörek otu ve susam Serpip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 30 dk kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıktıktan sonra üzerine hafif nemli bir bez kapatabilirsiniz.

Facebook Comments Box
Paylaşarak Destek Ver
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
En Çok Okunanlar
GALERİLER