Tasarimforum.net

Bal Parmak Tatlısı Tarifi

Bal Parmak Tatlısı Tarifi

Malzemeler
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
1 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı irmik
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı şeker
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un (az gelirse ekleme yapın)
 
Ortası için;
Çiğ badem
 
Şerbet için:
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limon suyu
 
Yapılışı
Yoğurma kabımıza tereyağı, yumurta, yoğurt, sıvı yağ ve toz şekeri alarak elimizle karıştıralım.
İrmik, kabartma tozu ve vanilyayı da ilave ederek tekrar karıştıralım.
Son olarak unu yavaş yavaş ekleyelim, hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Yumuşak bir hamur olmalı.
 
Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp düz zeminde rulo şeklinde açalım. Rulonun uçlarını birleştirerek resimdeki gibi damla şekli verip irmiğe bulayalım ve pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye dizelim.
Orta kısımlarına bademleri yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirelim.
Bu sırada şerbetimizi hazırlayalım. Bunun için şeker ve suyu uygun bir tencereye alıp ocağa alalım. Ara ara karıştırarak orta ateşte kaynamaya bırakalım.
 
Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatalım. Şerbetimiz toplamda 15 dakika kaynasın.Tatlılarımız piştikten sonra fırından çıkararak ılımaya bırakalım. Tatlılarımızı uygun bir kaba dizdikten sonra üzerine şerbetimizi gezdirelim. Bu aşamada tatlılar ılık şerbetiniz sıcak olsun. Şerbetini çekmesi için 3-4 saat dinlendirdiğimiz tatlılarımız servise hazır.

Facebook Comments Box
Paylaşarak Destek Ver
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ