BAYATLAMAYAN RULO POĞAÇA TARİFİ

Malzemeler
2 adet yumurta (sarısı üzerine)
1 paket yaş maya
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (yaklaşık 4-4.5 su bardağı kadar)
Hamurun arasına sürmek için:
50 g eritilmiş margarin
İç harcı:
Peynir
Maydanoz
Yapılışı
Yoğurma kabımızın içerisinde, bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğuralım.
6 eşit büyüklükte parçalara ayırıp, her parçayı yemek tabağı büyüklüğünde oklavayla açıp üzerini margarinle yağlayalım.6 parçanın her birine aynı işlemi uygulayıp üst üste dizelim.1-2 saat buzdolabında üst üste dizili şekildeki hamurları bekletelim hamur zaten kendiliğinden kabarıyor, daha sonra oklavayla üst üste olan hamurları tek tek açalım.Açtığımız hamuru pizza dilimi gibi 8 dilim olacak şekilde keselim, ortasına peynir koyarak
kenarlarını katlamadan rulo gibi saralım.Üzerine de yumurta sarısı sürüp fırına gönderelim. 6 hamuru tek tek açıp 8’e bölüyorsunuz. Toplamda 48 poğaça elde ediyorsunuz.