Tasarimforum.net

Böyle Kabak Tatlısı Yemediniz Fırın Poşetinde Kabak Tatlısı

Böyle Kabak Tatlısı Yemediniz Fırın Poşetinde Kabak Tatlısı

Malzemeler

2 kg balkabağı

2 su bardağı toz şeker (kabağın cinsine göre değişir, tatsız ise daha fazla şeker eklenebilir)

1 su bardağı dövülmüş ceviz

Tahin

Yapılışı
Balkabağını kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkartın.Yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde doğrayın.
Fırın poşetine kabakları, aralarına şeker serperek dizin.2-3 saat ya da bir gece ağzı kapalı olarak buzdolabında bekletin.Bu bekleme sırasında kabak su salacağı için pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok.Geceden bekletilen kabak 180 derece fırında 50-60 dk yumuşayana kadar pişirilir.Soğuduktan sonra servis tabağına alınarak üzerine tahin ve dövülmüş ceviz veya fındık serpilerek servis edilir.

Facebook Comments
Paylaşarak Destek Ver
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ