Büzme Baklava Tarifi

Malzemeler
1 paket baklavalık hazır yufka
250 gr. tereyağı
1 su bardağı sıvı yağ
1 kase çekilmiş ceviz
Şerbeti için:
3.5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Yarım limon
Yapılışı
Öncelikle şeker ve suyu tencereye alıp eriyinceye kadar karıştıralım sonra ocağa alıp kaynamaya bırakalım.
Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 15 dk. Daha kaynatalım ocaktan almadan bir süre önce limonu ilave edelim pişen şerbeti soğuması için kenara alalım.Tereyağı ve sıvı yağı tavaya alıp yakmadan eritelim .Üzerinde oluşan tortuları alalım ki tatlının üzerinde yanıp kötü görünmesin.Tezgaha 1 adet yufkayı alıp ılımış olan yağlı karışımdan her yerine sürelim üzerine 2. Yufkayı serip tekrar biraz yağlayıp cevizden serpelim.Kenarından başlayarak ince oklava veya bir şiş yardımıyla ne çok sıkı ne çok gevşek olacak şekilde saralım .İki kenardan ortaya doğru büzüp yavaşça oklavadan çıkarıp tepsiye alalım.Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayıp en son kalan yağı üzerine sürüp 170° derece önceden ısıtılmış fırında içini çeke çeke güzelce kızartalım.Fırından aldığımız tatlının ilk sıcaklığı çıkıp ılık hale gelince soğuk şerbeti eşit şekilde dökelim ve şerbeti çekmesini bekleyelim ve servis edin afiyet olsun.