Tasarimforum.net

Çift Pişen Tül Gibi Lavaş Tarifi

Çift Pişen Tül Gibi Lavaş Tarifi

Malzemeler

2 su bardağı süt

4.5 -5 su bardağı un

4 çay kaşığı tuz

Yarım çorba kaşığı yoğurt

Ara katlara sürmek için sıvı yağ

Yapılışı
Süt, tuz, yoğurt derin bir kaba alınır ve karıştırılır.4 su bardağı un eklenir ve bir kaşık ile hamur toparlanır.
Geriye kalan un kontrollü şekilde eklenerek pürüzsüz hamur olana kadar elle 5-6 dakika güzelce yoğurulur.
Hamur eşit bezelere bölünür (ben 28 parçaya böldüm).Çay tabağından biraz daha büyük olacak şekilde açılır.
Bütün bezeler açıldıktan sonra bezelerin yarısının (ben 14 tanesine sürdüm) yüzeylerine (iki yüzeye de değil sadece bir yüzeye) yağ iyice sürülür yağsız yer kalmamasına dikkat edilir.Geri kalan yağsız hamurlar yağlı hamurların üzerine kapatılır. 10 dakika dinlendirilir.Dinlenen hamurlar un ile tavanın büyüklüğüne göre dikkatli bir şekilde hamur fazla ezilmeden açılır. (zaten yağladığımız için hamur kendini bırakıyor kolayca açılıyor).Isınan tavada hamur kabarana kadar orta ateşte pişirilir.Kabaran hamurun diğer yüzü de çevrilir ve 3-4 sn piştikten sonra hamurlar ayrılır. ( zaten pişerken uçlarda açılmalar oluyor kolayca ayrılıyor).Ayırma işleminden sonra alt kattaki lavaşın iç kısmı da 1-2 sn pişirilir ve kurumaması için bir bezin arasına alınır.Bütün lavaşlara aynı işlem uygulanır.

Facebook Comments
Paylaşarak Destek Ver
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ