Tasarimforum.net

Çiğ Börek Tarifi

Çiğ Börek Tarifi

Malzemeler
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı z.yağ
 
İçi için:
300 gram kıyma
1 büyük soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
2-3 yemek kaşığı su
 
Kızartmak için;
Sıvı yağ
 
Yapılışı
Tüm malzemeyi karıştırıp güzel bir hamur elde edelim.
Ele yapışmayan fakat yumuşak bir hamur olmalı.
Hamurumuzu yapıp biraz dinlendirelim.
 
Ayrı bir yerde kıymayı, soğanı, tuz, karabiber ve 2-3 yemek kaşığı kadar suyu da ilave ederek iç harcını hazırlayalım.
Hamurumuzdan yaklaşık 60-65 gram kadar alıp küçük bezelere ayırarak tek tek kenara ayıralım.
 
Herbirini tek tek açalım ve iç harcını koyalım.
Yarım ay şeklinde olacak şekilde kapatıp açılmaması için güzelce parmağınızla bastırarak kapatalım.
Daha sonra tavamıza koyduğumuz sıvı yağ kızınca kızartalım. Afiyet olsun.

Facebook Comments Box
Paylaşarak Destek Ver
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ