Tasarimforum.net

Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Ekmek Tarifi

Dışı Çıtır İçi Yumuşacık Ekmek Tarifi

Malzemeler

2 yemek kaşığı kuru maya

1 yemek kaşığı toz şeker

4 su bardağı un

2 tatlı kaşığı tuz(silme)

Su (herhangi bir miktar yazmadım çünkü elle yapışan cıvık bir hamur olacak)

Üzeri için;

Su

Yapılışı
Yoğurma kabına un eklenip ortası havuz şeklinde açılıp tuz, toz şeker ve maya eklenip 2 su bardağı kadar su ekleyip maya iyice eritilir.Bu şekilde kenardan un ekleyip ve gerekirse normal (arıtma suyu kullandım malum sular kireçli )çeşme suyu ekleyip.Elle yapışan bir hamur yoğurulur.Daha sonra hamurumuzun iyice kabarması için üzeri örtülüp 1saatkadar dinlendirmeye bırakılır.Hamurumuz mayalandıktan sonra iyice havası alınıp 8 küçük beze ye ayrılıp ekmek şekli verilip fırın kağıdı serilmiş tepsiye konulup üzeri keskin bıçak ile derin çizik atılıp, üzerine de fırça veya elle su sürülüp önceden ısıtılan 200 derecelik fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.Pişirme işlemi bittiğinde temiz bir bezle kapatılıp ekmeğin kendi neminde yumuşaması sağlanır. (Fazla gelen pişmiş ekmekler iyice soğuduktan sonra buzluğa kaldırılabilir. Böyle yaparak tazeliğini koruyacaktır.)Ben fırını fanlı ayarda pişirdim. Kırılmaz ve çatlama yapmayan bir kaba (ben küçük borcama) iki su bardağı kadar su ekledim ve fırının en alt tabanına koydum. Böylece kurumaz ekmekleriniz.Eğer böyle bir kabınız yok direk fırının içine su dökün o pişirdikçe o su da buhar olup gidecektir.Ekmekleri ilk 1o dk sonra acın o siyah duman çıksın ve tekrar hemen kapatıp öyle pişirin.

Facebook Comments
Paylaşarak Destek Ver
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ