Tasarimforum.net

En Garanti Pamuk Poğaça Tarifi

En Garanti Pamuk Poğaça Tarifi

Pamuk Poğaça Tarifi için Malzemeler

1 su bardağı su

1 su bardağı süt

1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ

1 dolu çay kaşığı tuz

2 yemek kaşığı şeker

1 yaş maya

Aldığı kadar un

İçi için;

Beyaz peynir

Üzeri için;

2 yumurta sarısı

Bir tatlı kaşığı süt

Pamuk Poğaça Yapılışı

Poğaça hamuru için sıvı malzemelerin ılık olması gerekli. Sıvı malzemeleri ılıtmak için sıvı yağ, süt ve suyu bir tencere içine alın. Hafif ılıyana kadar malzemeleri ocakta tutun. Yoğurma kabı içine yaş maya, tuz ve toz şekeri alın. Üzerine ılıttığınız sıvı malzemeleri ekleyin. Maya ile şeker eriyene kadar karıştırın. Sonrasında azar azar poğaça hamurunun ununu ekleyin. Hafif ele yapışan bir hamur elde edin. Hamurun üzerini kapatıp mayalandırın.

Yarım saat kadar mayalandırmanız yeterli olacaktır, hamur iki katına çıktığında mayalanmış demektir. Mayalanan hamuru tezgah üzerine alıp büyük bir beze haline getirin. Sonrasında mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlayın.

Hazırladığınız bezelerden ilkini elinize alıp hafifçe bastırarak açın. İçine beyaz peynir koyup kapatın.

Elinizle yuvarlayıp pişirme kağıdı serili fırın tepsisine hafif aralıklı olarak dizin. Poğaçaları yaklaşık 15 dakika tepsi mayasında bekletin. Poğaçaların üzerine sürmek için yumurta sarılarının üzerine bir tatlı kaşığı kadar süt ekleyin. Malzemeleri güzelce çırpın. Bir fırça yardımı ile hafifçe poğaçaların üzerine yumurta sarılarını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üzeri güzelce kızarana kadar poğaçaları pişirin. Poğaçaların çok sert olmaması için fazla pişirmemeye özen gösterin. Yaklaşık 15-17 dakikada poğaçalar pişecektir. Poğaçaların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz.

Facebook Comments
Paylaşarak Destek Ver
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ