Tasarimforum.net

HAŞHAŞLI ÇÖREK

HAŞHAŞLI ÇÖREK

İlk önce hamuru yoğuralım.

1 su bardağı ılık süt,

1çay bardağından biraz eksik sıvıyağ,

1 yumurta,

1 paket kuru veya yaş maya

2 tatlı kaşığı şeker ve tuz

Ben 3 bardak un kullandım ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur olmalı ona göre ayarlarsınız.

1 kase ezilmiş haşhaşın üstüne

kek hamuru kıvamına gelene kadar sıvıyağ ilave edilecek.

Hamuru 7 eşit bezeye ayıralım. Servis tabağı büyüklüğünde ama biraz uzunca açıp en üstte kalan hariç diğerlerinin arasına haşhaş sürelim. Hepsi bitince elimizle hamuru büyütelim ve rulo yapıp yağlanmış kek kalıbına yerleştirelim.

Bundan sonra geriye beklemek kalıyor çünkü iyice kabarması lazım. Kek kalıbının boyutuna ulaşınca 175 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar yani 45 dakika kadar pişirelim ve soğuyunca dilimleyip servis edelim 😋😋 nolur bunu yapın ve bana teşekkür edin 😃😃

Facebook Comments
Paylaşarak Destek Ver
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ