Tasarimforum.net

Havuç Dilimli Baklava Tarifi

Havuç Dilimli Baklava Tarifi

MALZEMELER
450 gr baklavalık yufka
1 su bardağı fıstık ya da ceviz fındık
200 gr tereyağı
Yarım su bardağından biraz daha fazla sıvı yağ
 
Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Birkaç damla limon
 
YAPILIŞI
Öncelikle şerbet için tencereye şekeri, suyu ve limon dilimini alıp ocağa alalım. Kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dakika daha kaynatalım.Yufkaları serelim ve üzerine kullanacağımız borcam tepsiyi alıp onun şeklini vererek keselim.Tereyağını eritelim ve üzerindeki köpükleri alıp sıvı yağ ekleyerek karıştıralım.İlk yaprağı borcama yerleştirelim ve üzerine yağlı karışımdan sürelim. İkinci yufkaya da aynı işlemi uyguladıktan sonra kenarlarda kalan parçalardan koyup yağlı karışımdan soralım. Daha sonra iki tane yufka koyalım ve aynı işlemi uygulayalım. Kenarlarda kalan kısımdan tekrar koyup yağlayalım.1 tane daha düzgün yufka koyup yağladıktan sonra iç harcımızdan serpelim. Kalan yufkalara aynı işlemi uygulayalım ve yağlayalım. En üst katlarına düzgün yufkalardan koyalım.Havuç dilimi şeklinde aynı işlemi uygulayalım. Üzerinde kalan yağı sürelim.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.İlk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuk şerbeti dökelim.Şerbetini çektikten sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.

Facebook Comments Box
Paylaşarak Destek Ver
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
En Çok Okunanlar
GALERİLER