Tasarimforum.net

Kadayıflı Muhallebi

Kadayıflı Muhallebi

Kadayıflı Muhallebi

500 gr kadayıf

100 gr tereyağı

1 çay bardağı dövülmüş ceviz

1 çay bardağı şeker

Muhallebisi için

5 su bardağı süt

1 su bardağı şeker

4 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı nişasta

1 paket vanilya

1 yemek kaşığı tereyağı

İlk olarak ince ince doğradığımız kadayıfı tereyağı ile birlikte güzelce kavuruyoruz.

Kızarmaya başlayınca cevizini ekliyoruz. İyice kızardıktan sonra ocaktan alıp şekerini ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.

Kadayıf bir kenarda soğurken muhallebi için olan malzemelerden tereyağı hariç hepsini tencereye alıp güzelce karıştırıyoruz.

Ocağın altını açıp kıvam alana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Son olarak tereyağını ekleyip ocaktan alıyoruz.

İster kelepçeli kalıpta ister borcamda yapabilirsiniz. Ben kelepçeli kalıp kullandım.

Kalıbın tabanına yaklaşık beş kaşık kadayıf koyduktan sonra biraz muhallebi döktüm.

Bu işlemi 3 kez tekrarlardım ve son olarak en son en üstünü kadayıflar kapladım. Birkaç saat dolapta bekledikten sonra kalıptan kolaylıkla çıktı.

Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN.

Facebook Comments
Paylaşarak Destek Ver
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ