Tasarimforum.net

Kat Kat Rulo Katmer Poğaça Tarifi

Kat Kat Rulo Katmer Poğaça Tarifi

Kat Kat Rulo Katmer Poğaça Tarifi için Malzemeler

Hamuru İçin;

1 su bardağı ılık süt 200 ml

1 su bardağı ılık su 200 ml

Yarım su bardağı sıvı yağ 90 ml

2 Yemek kaşığı toz şeker 20 gram

1 Yemek kaşığı kuru maya 10 gram

1 Tatlı kaşığı tuz 8 gram

5 su bardağı un 600 gram

Arası İçin;

120 gram eritilmiş tere yağ

130 gram rendelenmiş kaşar peynir

Üzeri İçin;

1 tane yumurta sarısı

1 yemek kaşığı süt

Mavi haş haş

Kat Kat Rulo Katmer Poğaça Yapılışı

Poğaçanın hamuru için yoğurma kabına tuz ve un hariç diğer malzemeleri alın. Şeker ile maya eriyene kadar karıştırın. Malzemeler karıştıktan sonra azar azar ununu eklemeye başlayın. İlk unu ekledikten sonra hamurun tuzunu ekleyip spatula ile karıştırın. Azar azar unu ilave etmeye devam edin. Hamur spatula ile karıştırılamayacak kadar sertleşince elinizle yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin. Pürüzsüz kıvama gelen hamurun üzerini örtün. 45 dakika mayalandırın. Mayalanan hamuru mutfak tezgahı üzerine alın. İki eşit bezeye bölün ve elinizle yuvarlayın. İlk olarak parmak uçlarınızla düzeltin. Kare şeklinde hamuru açın. Üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Hamurun hiç bir yerinde yağsız, kuru yer kalmasın. Hamurun üçte birini katlayın. Diğer kısımdan da kalan üçte birini bu katlanan yerin üzerine katlayın. Dikdörtgen şekline gelen hamuru kare olacak şekilde katlayın. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Katladığınız hamuru yeniden kare şeklinde açın. Üzerine her yerine gelecek şekilde yağ sürün. Hamurun üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Hamurun uç kısımlarından başlayıp rulo şeklinde sarın. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın. 4 parmak ara ile kesme aparatı kullanarak poğaçaları kesin. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Üzerine sürmek için yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı sütü çırpın. Fırça ile poğaçaların üzerine bu bu karışımı sürün. En son üzerine susam, çörek otu ya da mavi haşhaş serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında poğaçaların altı ve üzeri kızarana kadar pişirin. Poğaçaların ilk sıcaklığı çıktıktan sonra fırın tepsisinden alıp servis edebilirsiniz.

Facebook Comments
Paylaşarak Destek Ver
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ