Tasarimforum.net

Katmer Börek Tarifi

Katmer Börek Tarifi

Katmer Börek Tarifi için Malzemeler

6 su bardağı buğday unu (720 gram)

2,5 su bardağı ılık su (500 ml)

1 tatlı kaşığı toz şeker (10 gram)

1 tatlı kaşığı kuru maya (10 gram)

1 tatlı kaşığı tuz (10 gram)

Yarım su bardağı mısır unu (60 gram)

İç harcı için;

Yarım tavuk göğsü (250 gram)

2 tane orta boy patates

2 tane orta boy soğan

1 tane kırmızı biber

3 tane yeşil biber

1 tutam maydanoz

Mantar (400 gram)

1 tatlı kaşığı tuz (10 gram)

1 çay kaşığı kara biber (5 gram)

1 çay kaşığı pul biber (5 gram)

1 çay kaşığı kekik (5 gram)

1 yemek kaşığı salça (20 gram)

Üzeri için;

2 tane yumurta sarısı

Katmer Börek Yapılışı

Böreğin hamuru için yoğurma kabı içine ılık su, toz şeker ve kuru mayayı alın. Şeker eriyene kadar malzemeleri güzelce karıştırın. Karışan malzemelerin üzerine mısır ununu ekleyip karıştırın. Sıvı malzemeler ile mısır unu karıştıktan sonra buğday ununu eklemeye başlayın. Buğday ununu eklerken arada hamurun tuzunu da ekleyin. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde edin. Pürüzsüz kıvam alan hamurun üzerini örtün. 1 saat kadar mayalandırın.

Mayalanan hamuru tezgah üzerine alıp 6 eşit bezeye bölün. Her bir bezeyi elinizle yuvarlayın. Bezeleri sıvı yağ ile yağladığınız bir tepsi içine yerleştirin. Üzerlerine sıvı yağ sürüp temiz bir poşet içine geçirin. Bu şekilde 30 dakika bekletin. Hamur dinlenirken iç harcı hazırlayın. İç harç için soğanları yemeklik olarak doğrayın. Sıvı yağ içine alın. Üzerine küp küp doğradığınız patatesleri ilave edin. Birlikte karıştırarak soteleyin. Patatesler hafif yumuşayınca küp küp doğradığınız tavukları tava içine ekleyin. Tavukların rengi beyazlaşana kadar soteleyin.

Sonrasında doğradığınız biberleri ve domates salçasını ekleyin. Domates salçasının kokusu çıkana kadar iç harcı sotelemeye devam edin. Bu sırada baharatlar ve tuzu da ekleyip güzelce karıştırın. İç harcı ocak üzerinden almadan önce kıyılmış maydanozları ekleyip karıştırın. Hazır olan iç harcı ocak üzerinden alıp bekletin. Dinlenen bezelerden ilkini tezgah üzerine alın. Elinizi yağlayarak açabildiğiniz kadar hamuru açın. Kenarlarından katlayıp kare şekline getirin. Her bir katlamadan sonra sıvı yağ ile hamuru her yerini yağlayın. Diğer bezeleri de aynı şekilde açıp hazırlayın. Açtığınız bezeleri yeniden elinizle tepsi boyutunda açın. Kalın bir şerit şeklinde iç harç koyup rulo şeklinde sarın. Son kısmına yaklaşınca kenarlarından kopmayacak şekilde şeritler çizip o şekilde kapatın yukarısından. Hazırladığınız börekleri pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. İsterseniz üzerine susam ya da haşhaş da serpebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika kadar böreği pişirip servis edebilirsiniz.

Facebook Comments
Paylaşarak Destek Ver
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ