Tasarimforum.net

Kek Kalıbında Islak Kek Tarifi

Kek Kalıbında Islak Kek Tarifi

Malzemeler
Kullandığım bardak ölçüsü : 170 ml ( 200 ml klasik bardaktan bir parmak eksik olacak şekilde ayarlayabilirsiniz)
4 adet yumurta
1 buçuk bardak şeker
1 paket vanilya
1 bardak yoğurt
1 bardak sıvı yağ
3 yemek kaşığı dolusu kakao
1 paket kabartma tozu
2 bardak un
 
Sosu için:
Kullandığım bardak ölçüsü : 200 ml
2 bardak süt
2 yemek kaşığı dolusu kakao
1 türk kahve fincanı şeker
1 türk fincanı sıvı yağ
50 gram sütlü çikolata
50 gram bitter çikolata
 
Üzeri için:
100 gram eritilmiş̧ çikolata (50 gram sütlü + 50 gram bitter kullandım)
 
Yapılışı
Yumurtalar, şeker ve vanilya kabarıp beyaz bir krema görüntüsü alıncaya kadar çırpılır.
Yoğurt, yağ ve kakao eklenerek çırpılır.
En son un ve kabartma tozu eklenir. Homojen bir karışım olana kadar tekrar çırpılır.
Tereyağı veya margarinle yağlanmış ve unlanmış kalıba hamur dökülür.
 
Önceden ısıtılmış 175 dereceli alt-üst ayar fansız fırında 40-45 dakika kontrollü bir şekilde kek pişirmeye gönderilir. Kek fırından çıkınca 15 dakika üzeri temiz bir bezle örtülür.
Sosu için çikolatalar hariç bütün malzemeler uygun bir tencereye alınır. Karıştırılarak pişirilir.
Kaynadığı anda ocaktan alınır. İçerisine çikolatalar ilave edilir.
Çikolatalar eriyinceye kadar karıştırılır.
Dinlenen kek, kalıpla birlikte bir iki kez sert bir zemine vurdurtulur. Kalıptan rahatça ayrılabilmesi için.
 
Kekin tamamen kalıptan ayrıştığını anladığınız anda işlemi bırakın.
Kek kalıbın içerisindeyken çöp şişle üzerinde derin delikler açılır. Bir miktar ılık sos üzerine gezdirilir.
Sosu çekmesi beklenir ve kalan sos yeniden eklenir.
Sosu tamamen çekene kadar ve bitene kadar işlem uygulanır.
Tüm sosu çeken kek servis tabağına ters çevrilir.
Üzerine arzu edilirse eritilmiş̧ çikolata gezdirilerek servis edilir.Afiyet olsun.

Facebook Comments
Paylaşarak Destek Ver
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ