Tasarimforum.net

Lokanta Usulü Tavuk Suyu Çorba

Lokanta Usulü Tavuk Suyu Çorba

Malzemeler

2 adet tavuk but

1 çay bardağı tel şehriye

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 adet orta boy havuç

10 bardak su

Tuz

Terbiyesi için;

1 adet yumurtanın sarısı

1 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı yoğurt

Bir kaç damla limon

1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber

1/2 (yarım) çay kaşığı zerdeçal

Yapılışı
Öncelikle butlarımız suda güzelce tuzda eklenerek haşlanır. (kemiğinden etler kolayca ayrılabilsin)Butlar suyun içinden alınıp didiklenip bir kenara alınır.Tencereye sıvı yağ eklenir tel şehriyeler bir iki çevrilir havuç rendelenip üzerine eklenip birlikte şehriyenin rengi dönünce pembeleşinceye kadar sotelenir üzerine tavuk suyu eklenir.Didiklenen tavuklarda ilave edilerek kaynamaya bırakılır.Şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ayrı bir yerde terbiyesi hazırlanır.Yumurtanın sarısı yoğurt un karabiber zerdeçal güzelce çırpılır( kesilme olmaması için iyi çırpmak gerekir)Çorbadan bir kepçe alınarak terbiye açılıp alıştırılır çorbanın içerisine yavaş yavaş karıştırılarak eklenir.2-3 dakika daha birlikte kaynatılır. Tuz ve kıvam ayarını kendinize göre de ayarlayabilirsiniz.Koyuysa sıcak suyla açabilirsiniz

Facebook Comments
Paylaşarak Destek Ver
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ