Tasarimforum.net

Midye Tatlısı Tarifi

Midye Tatlısı Tarifi

Malzemeler
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı sirke
Yarım paket kabartma tozu
4,5 su bardağı un
 
Arası için;
Ceviz
 
Üzeri için;
125 gr tereyağı
Açarken kullanmak için:
Mısır nişastası
 
Şerbeti için;
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1-2 damla limon suyu
 
Yapılışı
Yoğurma kabımıza 1 yumurta, 1 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı süt, 1 tatlı kaşığı sirke, yarım paket kabartma tozu ekleyip karıştıralım.
Unu yavaş yavaş ekleyelim, 4,5 su bardağı un yeterli geldi siz mutlaka kontrollü dökün, yumuşak bir hamurumuz olacak.
 
Hazır olan hamurumuzu 16 adet eşit parçada bezelere ayıralım.
10 dk dinlenmeye bırakalım.
Bu arada şerbet malzemelerini tencereye alıp kaynatalım. 10 dk kaynadıktan sonra limon suyu ekleyip 2 dk daha kaynatım soğuması için kenarda bekletelim.
 
Şerbet tamamen soğuk ve yoğun kıvamlı olmalı aksi halde tatlıyı yumuşatır hoş bir tadı olmaz.
Dinlenen bezelerimizi teker teker alt üstüne nişasta serperek tatlı tabağı büyüklüğünde açalım.
Tüm açılan bezeleri üst üste koyalım.
Tüm bezeler bittikten sonra hepsini birden büyükçe açalım.
Rulo şeklinde saralım. ( fotoğrafları inceleyebilirsiniz 🙂 )
Bir parmak kalınlığında keselim.
 
Kestiğimiz her bezeyi çay tabağı büyüklüğünde tekrar açalım, ceviz koyup poğaça şeklinde kapatalım, tepsimize dizelim.
125 gr tereyağını tavada eritip tatlıların üzerine 1 er yemek kaşığı olacak şekilde dökelim.
180 derecede ısıtılmış fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkan tatlıları soğutalım, ayrı bir kaba alıp soğumuş şerbetle buluşturalım.
1 saat sonra servise hazırdır.

Facebook Comments Box
Paylaşarak Destek Ver
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ