Tasarimforum.net

MİNİK MİNİK TEK LOKMALIK YUMUŞACIK POĞAÇA TARİFİ

MİNİK MİNİK TEK LOKMALIK YUMUŞACIK POĞAÇA TARİFİ

Malzemeleri
50 gr yaş maya
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta akı
1 yemek kaşığı tuz
1 kilogram beyaz un + 1 su bardağı tam buğday unu (isteyen hepsini beyaz un kullanabilir)
 
Arası için
Beyaz peynir
Üzeri için
Yumurta sarısı
 
Yapılışı
İlk olarak bir kase içerisine 25 gram yaş mayayı ufalayın. Ardından mayanın üzerine 2 yemek kaşığı toz şeker, 2 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı ılık su ekleyin ve maya eriyene kadar karıştırın. Derin bir yoğurma kabı içerisine 1 su bardağı sıvıyağ, yumurta akları ve tuzu ekleyip karıştırın. Ardından mayalı karışımı yoğurma kabına alın ve 1 kilogram + 1 su bardağı tam buğday ununu azar azar kontrollü bir şekilde ekleyin.
 
Yoğurma esnasında bir avuç kadar sıvıyağ ekleyin ve hamura iyice yedirin. Ardından üzerini streç filmle kapatın ve 60 dakika kadar mayalandırın. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. 47 adet bezeye ayırın. Şimdi her bezeyi avucunuzda biraz açın ve tam ortasına 1 tatlı kaşığı peynir koyun ve kenarlarını birleştirip şekillendirin. Tüm hazırlanan poğaçaları yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Facebook Comments Box
Paylaşarak Destek Ver
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
En Çok Okunanlar
GALERİLER