Tasarimforum.net

Patatesli Buzluk Böreği Tarifi

Patatesli Buzluk Böreği Tarifi

Malzemeler

4 tane yufka

6 tane patates

3 kibrit kutusu beyaz peynir

2 tane yumurta

2 su bardağı süt

125 gr tereyağ

Bir tutam maydanoz

Bir yemek kaşığı tuz

Üzerine sürmek için 1 tane yumurta

Yapılışı
Önce içimizi hazırlayalım patatesleri haşlayalım sonra kabuklarını soyup rendeleyelim .Sonra yumurtayı, peyniri, tuzu, maydanozu, sütü ve tavada eritmiş olduğumuz tereyağı katıp güzelce karıştıralım.Şimdide bir tane yufkamızı tezgamıza açalım 2 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirelim .Yufkamızın üzerine patatesli harcımız dan dökelim .İkinci yufkayı da patates döktüğümüz yufkanın üzerine serelim .İki yemek kaşığı yağ gezdirdikten sonra patatesten sürelim.Üçüncü yufkayı da aynen bu şekilde yapıp kalan patates harcımızı dökelim .Yufkamızın her tarafına güzelce yaydıktan sonra iki ucundan iki parmak kadar katlayalım .Sonra uç kısmından başlayarak rulo saralım .Ortadan kesip borcama koyalım .Üzerini streç le sarıp buzdolabında bir gece bekletelim.Ertesi gün dolapta beklettiğimiz böreği bir parmak genişliğinde kesip yağlanmış tepsiye yatay şekilde dizelim üzerine bir tane yumurtayı çırpalım .Sürelim .200 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirelim. Fırından çıkınca servise hazır.böreği yaptığınız gün yemek isterseniz buz dolabında en az 1 saat bekletmeniz gerekiyor. Ben ertesi gün gelecek misafirlerime yapıyorum hem kolaylık oluyor hemde sıcak sıcak servis ediyorum .Çok lezzetli oluyor.

Facebook Comments Box
Paylaşarak Destek Ver
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
En Çok Okunanlar
GALERİLER