Şekerpare Tarifi

Malzemeler
125gr tereyağı (Oda sıcaklığında)
1 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı irmik
1 vanilya
1 kabartma tozu
2 su bardağı un
Şerbeti için
1 ,5 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için
Bütün fındık
Toz fıstık (Süslemek için)
Yapılışı
Önce şerbeti hazırlayalım.Şeker su limon suyu tencereye alalım.
Ocakta orta ateşte kaynatalım.
Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alalım.
Soğumaya bırakalım.
Hamuru için. Tereyağ ,yumurta ve diğer malzemeleri sırası ile ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp yuvarlayalım.
Her hamurun üzerine fındık bastıralım.
Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayar fırında yaklaşık 30-35 dk pişirelim.
İlk sıcaklığı çıkan tatlıya soğuk şerbeti gezdirelim.
Tatlıyı dinlendirip servis yapalım.
Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.Not.Tatlı sıcak şerbeti soğuk olacak.Tatlı fırından çıktıktan 2_3 dakika sonra şerbetini dökünüz.