Tasarimforum.net

Şekli Şahane Tatlı Tarifi

Şekli Şahane Tatlı Tarifi

Şekli Şahane Tatlı Tarifi için Malzemeler

5 bardak çay bardagı un (530 g)

2 çay bardağı irmik (220 gr)

1 çay bardağı yoğurt (150 gr)

2 çay bardağı zeytinyağı (250 ml)

100 gram tereyağı veya margarin

1 yemek kaşığı sirke

1 yumurta

1/2 paket kabartma tozu

Susam tohumları 1 yemek kaşığı

1 yemek kaşığı tarçın

200 gram ceviz

Şerbeti için;

3 su bardağı şeker

3,5 bardak su

1 limon dilimi

Şekli Şahane Tatlı Yapılışı

İlk olarak tatlının şerbetini hazırlayın. Şerbet için gereken toz şeker ve suyu uygun bir tencere içine alın.

Şeker eriyene kadar karıştırın. Şerbeti ocak üzerine alın. Kaynamasına yakın bir dilim limon ekleyin. Şerbet kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kaynatın. Daha sonra ocak üzerinden alın. Tatlının hamuru için katı yağ, sıvı yağ, yoğurt, sirke, yumurta ve tuzu ekleyin. Bir çırpma teli ile sıvı malzemeleri karıştırın. Sıvı malzemelerin üzerine 2 su bardağı irmik, kabartma tozu ve kontrollü şekilde unu ekleyin. Hafif dağılan bir hamur hazırlayın. 3-4 dakika yoğurun. Üzerini streç film ile kapatıp yarım saat kadar dinlendirin. Dinlenen hamurun üçte birini kenarı alın. Cam bir tepsi içine bu hamuru yerleştirip yayın. Üzerine ceviz içini döküp yayın. 2 yemek kaşığı toz tarçın,

2 yemek kaşığı susam, 2 yemek kaşığı toz şekeri ekleyin. Tüm malzemeleri güzel bir şekilde karıştırın. Diğer kapta kalan hamurun yarısını iki pişirme kağıdı arasına alıp merdane ile açın. Tatlıyı hazırlamak istediğiniz tepsinin şekli ve boyutuna göre açın. Tatlıyı pişirmek istediğiniz tepsiyi katı yağ ile yağlayın. Açtığınız hamuru içine yerleştirin. Cevizli karıştırdığınız hamuru da pişirme kağıdı arasına alıp düzeltin tepsi içindeki hamur üzerine alın. Kalan hamur parçasını da aynı şekilde açıp cevizli parça üzerine yerleştirin. Tatlıyı istediğiniz büyüklükte dilimler şeklinde kesin. Bıçak ya da aparat ile üzerine desen çizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 dakika kadar tatlıyı pişirin. Pişen tatlıyı dilimlediğiniz yerlerinden yeniden kesin. Tatlı hamuru 10 dakika ılıdıktan sonra ılık şerbeti tatlının üzerine dökün. Tatlının şerbetini çekmesi için yarım saat kadar dışarıda bekletin. Sonrasında 1 saat buzdolabında bekletin. Süre sonunda üzerini süsleyip servis edebilirsiniz.

Facebook Comments
Paylaşarak Destek Ver
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ