Tasarimforum.net

Şerbeti Kaynatılmadan Yapılan Tam Ölçülü İrmik Helvası Tarifi

Şerbeti Kaynatılmadan Yapılan Tam Ölçülü İrmik Helvası Tarifi

Malzemeler:
1 su bardağı irmik
3 yemek kaşığı un (çok dolu olmasın)
100 gram tereyağ veya margarin
Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
 
Şerbeti için;
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
 
Şerbeti Kaynatılmadan Yapılan Tam Ölçülü İrmik Helvası Tarifi
Şerbeti için 1 su bardağı toz şekerin üzerine 1,5 su bardağı suyu ekleyip şeker eriyinceye kadar karıştırıyoruz.
Tavamıza katı yağı ve sıvı yağı alıp ısındıktan sonra unu ekleyip topak kalmayıncaya kadar karıştıralım.
 
1 su bardağı irmiği de ekleyip orta ateşte karıştırarak rengi dönünceye kadar (açık kahverengi oluncaya kadar) kavuruyoruz.Şimdi altını en kısığa getirip hazırladığımız şerbeti yavaş yavaş dökerek helvamızı karıştırıyoruz.
Koyulaşıp kıvam alıncaya kadar karıştırmaya devam ediyoruz. Unlu irmik helvası tarifi servise hazırdır.

Facebook Comments Box
Paylaşarak Destek Ver
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ