Tasarimforum.net

Şerbetini Tam Çeken, Tam Ölçülü Revani Tatlısı Tarifi

Şerbetini Tam Çeken, Tam Ölçülü Revani Tatlısı Tarifi

Şerbetini tam çeken, tam ölçü ve tam kıvamında nefis bir revani tarifi ile karşınızdayız. Yıllardır yaptığım, beni hiç yanıltmayan garanti bir tariftir, sizler de eminim ki denediğinizde çok beğeneceksiniz.

Ben bu tarifimde cevizli revani yaptım, dilerseniz ceviz koymadan sade revani de yapabilirsiniz.

Şimdi tam ölçülü revani tatlısı yapımı için gerekli malzemelerimize göz atalım ve tarife geçelim.

Kullandığım su bardağı ölçüsü: 250 ml

Kullandığım çay bardağı ölçüsü: 125 ml

Pişirme önerisi: 180 C

Pişirme süresi: 30 dk

Kullandığım kalıp: 30 cm çapında yuvarlak borcam

Tam Ölçülü Revani Tatlısı Malzemeleri

Şerbeti için;

3,5 su bardağı şeker

3,5 su bardağı su

1 büyük dilim limon

Keki için;

3 adet yumurta

Yarım çay bardağı şeker

1 su bardağı süt

1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 su bardağı irmik

1,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Yarım su bardağı ceviz içi

Kalıbı yağlamak için;

1 tatlı kaşığı tereyağı

Süslemek için;

Toz fıstık

Öncelikle şerbet hazırlanacak ki soğuması lazım. Tatlının ilk sıcağı gidince soğuk şerbet üzerine dökülecek. En az 1 saat boyunca dinlenmesi lazım.

Tam Ölçülü Revani Tatlısı Tarifi

Tam ölçülü revani tatlısı tarifi ve çok daha fazla videolu tarifler için Alev Türken Youtube Kanalı‘na abone olmayı unutmayalım.

Facebook Comments
Paylaşarak Destek Ver
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ