Tasarimforum.net

Sivas Pişisi Tarifi

Sivas Pişisi Tarifi

Malzemeler; 2 su bardağı süt

2 su bardağı su

1 çay bardağı sıvı yağ

2 tatlı kaşığı tuz

1 adet instant maya

1 tatlı kaşığı şeker

9-10 su bardağı un

Kızartmak için; 2 su bardağı sıvıyağ

Ilık Süt,su, sıvı yağ yoğurma kabına alınır. Tuz ve seker ilave edilir. 2 su bardağı un ekleyip elinizle hafif karıştırılır toz maya katılır kalan unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yumuşak bir hamur yoğrulur.

20 dk kapalı bir şekilde mayalandırılır. Zemine un serpilir hamur mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılır masa örtüsü üzerine dizilir.Üzeri bezle kapatılır ki kurumasın. hamur çok inceltilmeden oklava ile açılır kızgın yağda tavayı hafif sallayarak önlü arkalı hafif kızartılır.

Pişinizin gevrek olmasını istiyorsanız biraz fazla kızartın Yumuşak olmasını istiyorsanız pişirirken hafif sararması yeterli olacaktır.

Facebook Comments
Paylaşarak Destek Ver
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ