Tasarimforum.net

Tam Ölçülü Hakiki Şekerpare Tarifi

Tam Ölçülü Hakiki Şekerpare Tarifi

MALZEMELER
Kullandığım su bardağı ölçüsü: 250 ml
Şerbeti için;
2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
1 dilim limon
 
Hamuru için;
125 gr oda sıcaklığında tereyağı
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 yumurta akı
3 yemek kaşığı irmik
2 su bardağı un
 
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Süslemek için;
Toz fıstık
 
YAPILIŞI
Şerbeti için bir tencereye şekeri, suyu ve limonu alıp şeker eriyene dek karıştırın. Daha sonra ocağa alıp yüksek ateşte kaynatın.Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha kaynatıp altını kapatın ve soğumaya bırakın.
Şerbet soğurken hamuru için yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağını ve pudra şekerini ekleyip iyice karıştırarak malzemeleri özdeşleştirin. Üzerine irmiği, yumurta akını, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. En son yavaş yavaş unu ekleyin ve yoğurmaya başlayın.Şekerparede hamurun kıvamı çok önemli, çok sert ya da çok yumuşak bir hamur olmayacak. Orta sertlikte bir hamur olana dek yoğurun.Hamur yağlı bir hamur olduğundan dolayı çok fazla yoğurursanız elinizin sıcaklığı tereyağını eriteceğinden fazla una ihtiyaç duyarsınız. Bu yüzden hamuru hızlıca yoğurup, bitirin.Yoğurduğunuz hamurdan parçalar kopararak şekil verin ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Üzerine yumurta sarılarını sürüp çatalla çizikler atın.Önceden ısıtılmış alt üst ayar 200 derece fırında üzerleri kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirin.Pişen tatlınızın ilk sıcaklığı çıktıktan sonra sıcak tatlının üzerine buz gibi, soğumuş şerbetini döküp çekmesi için buzdolabında 2 saat bekletin.Buzdolabında soğuyan ve şerbetini iyice çekmiş olan tatlınızın üstünü toz fıstıkla süsleyerek servis edebilirsiniz.

Facebook Comments Box
Paylaşarak Destek Ver
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
En Çok Okunanlar
GALERİLER