Tasarimforum.net

Tel Tel Yumuşacık Katmer Tarifi

Tel Tel Yumuşacık Katmer Tarifi

Malzemeler
1 bardak ılık süt
1, 5 çay kaşığı tuz
Bir çay kaşığı kuru maya
Un
 
İçi için
İki kaşık dolusu tereyağ (eritilmiş)
İki kaşık sıvı yağ
 
Üzeri için
Tereyağ
 
Yapılışı
Un hariç hepsi karıştırılır.
Sonra yavaş yavaş un eklenir ele yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edelim.
Bu hamuru ikiye bölelim.
 
Bezelerden biri alınır.
Yufka büyüklüğünde unlayarak açılır.
Daha sonra kaşık ile tereyağ sıvı yağ karışımından 4- 5 kaşık gezdirilir, fırça ile her yere sürülür .
Yufka enine ikiye kesilir. Böylelikle yarım daireler oluşur.
 
Bunları rulo yapıp içine kıvıralım, fotoğraftaki gibi
Tek yufkadan iki tane 2 bezemiz vardı toplamda 4 tane katmer oluyor bu malzeme ile
Kıvrılan katmerler üzeri örtülüp bir saat buzdolabında bekletilir. (Yağın donması için)
Bir saat sonra her katmer çok az un serpilip merdane ile tabak büyüklüğünde açılır.
 
Kızgın tavada arkalı önlü kızartılır.
Tavadan alınca üzeri tereyağ ile yağlanır.
Katmerlerimiz hazır.

Facebook Comments Box
Paylaşarak Destek Ver
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ