Tasarimforum.net

Yumuşacık Enfes Patatesli Bazlama Tarifi

Yumuşacık Enfes Patatesli Bazlama Tarifi

Malzemeler
2 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı un
 
İçi için
4 adet orta boy patates
Tuz, karabiber, pul biber
1 yemek kaşığı sıvıyağ
patatesi haşlamak için
Yeterince su
Üzerine
1 yemek kaşığı kadar tereyağı
 
Yapılışı
İlk olarak bir kase içerisine 1 su bardağı ılık su, 1 su bardağı ılık süt, 1 tatlı kaşığı şeker, 1 paket kuru maya ekleyip iyice karıştırın. Sonrasında 1 tatlı kaşığı tuz ve 5 su bardağı unu azar azar kontrollü bir şekilde ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. 60 dakika kadar üzerini kapatıp dinlendirin. İçi için, patatesleri soyun ve iri iri küp şeklinde doğrayın.
 
Ardından haşlayın. Haşlanan patatesleri ezin. İçerisine tuz, karabiber, pul biber, 1 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyin ve karıştırın. Elinizi yağlayıp 6 parçaya ayırıp yuvarlayın. Mayalanan hamuru alıp masa üzerinde yoğurun ve silindir haline getirin. 6 eşit parçaya bölün ve beze haline getirin. Merdane yardımı ile açın ve patatesleri içerisine alıp kapatın. Sonrasında merdane yardımı ile pasta tabağı büyüklüğünde açın. Tavanın içerisine alın ve altını üstünü kızarana kadar pişirin. Üzerini tereyağı ile yağlayın. Afiyet olsun.

Facebook Comments Box
Paylaşarak Destek Ver
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ
En Çok Okunanlar
GALERİLER